Kinderkleding Hostel

Kinderen

Kinderkleding in een youth hostel

Over het algemeen behoort de groep ‘jongeren’ tot de grootste klantengroep van youth hostels. Er zijn echter ook zat andere sociale groepen die bij een youth hostel blijven slapen. Ook zeker getrouwde stellen, gezinnen, families, ouders en kinderen. Je herkent de kinderen altijd aan hun kinderkleding.

Volwassenen zijn veel meer georganiseerd dan kinderen. Reizen vergt overigens ook een organisatie. Je moet bepalen waar je naartoe wilt gaan, de reis reserveren en het hostel reserveren. Kinderen hebben dit vermogen niet. Zij gaan mee met hun ouders of begeleiders. Het zijn met name kinderen die spullen laten liggen. We vinden vooral vaak kinderkleding, gek genoeg. Tijdens het inpakken laten ze hun kinderkleding liggen.

De schoonmakers vinden de kinderkleding op verschillende plekken in het youth hostel. In de badkamer, over een bed, hangend aan stangen van het bed, onder de dekens, onder het bed, in de kast. Op allerlei plekken wordt er kinderkleding gevonden door ons schoonmaakpersoneel. Dit is opvallend. Kinderen hebben vaak geen besef van een georganiseerd verblijf en laten de kinderkleding daarom overal rondslingeren.

Daar waar ouderen hun kleding juist centraal georganiseerd houden, ligt de kinderkleding overal verspreid door het youth hostel. Volwassenen bewaren hun kleding meestal in de koffer of tas die ze meenemen, maar ook soms op de planken of in de kast van hun hostel. Volwassen laten zelden hun kleding hangen in de douche.

Wat doen we met de gevonden kinderkleding?

De meeste kinderkleding die we vinden, is gekocht via Amazingkids.nl. Dit is kinderkleding van goede kwaliteit. Het is vaak sportief, duurzaam en stevig. Daardoor is kinderkleding van Amazingkids.nl zeer goed voor het reizen met kinderen en voor actieve vakanties.Kinderkleding

Het is helaas niet aan ons om de volledige verantwoording te nemen over gevonden kinderkleding. Wanneer we bijvoorbeeld een kledingstuk vinden in de douche of in een publieke ruimte, kunnen we niet alle personen die op die dag in het hostel bleven een mailtje sturen. De kans is dan namelijk te groot dat een ander persoon dan de rechtmatige eigenaar de kinderkleding opeist. Dan zijn wij wel verantwoordelijk en worden we vervolgens door de verantwoordelijke eigenaar daarop aangesproken.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van spullen. Dit staat duidelijk in onze voorwaarden en op bordjes verspreid door het hostel. Wanneer we kinderkleding vinden, bewaren we het totdat de rechtmatige eigenaar zich bij ons meldt. Wanneer de beschrijving van het kledingstuk van de rechtmatige eigenaar voldoet, geven we deze mee.

Helaas is de realiteit dat er veel kinderkleding achterblijft zonder dat deze wordt opgehaald of geclaimd. Blijkbaar wordt dit niet gemist. Wanneer de kinderkleding langer dan 6 maanden bij ons ligt zonder dat deze is geclaimd of opgehaald, geven we het aan een goed doel. Elk jaar betreft dit het Leger des Heils. Het Leger des Heils bekijkt de kwaliteit van de kleding en kiest ervoor om de kleding door te verkopen of weg te geven aan mensen die behoefte hebben aan de kleding. De keuze is afhankelijk van de kwaliteit van de kleding.